Kaj morate vedeti, preden se odločite za marketinško agencijo?

Velikokrat s strani podjetnikov slišimo, da jim je marketinška agencija predstavljala samo velik strošek, rezultatov pa ni bilo, zaradi česar se počutijo izigrane in razočarane. In prav to razočaranje iz lastnih izkušenj pripelje do nezaupanja agencijam in posledično marketinškim strokovnjakom, saj je na trgu vedno več možnosti in ponudnikov, ki nam marsikaj obljubljajo, vendar tega na koncu ne dosežejo. Vendar ali je res vedno tako?

Dejstvo je, da vam marketinška agencija lahko prinese izjemne poslovne rezultate in inovativno komunikacijo na trgu, po drugi strani pa se zmeraj najdejo tudi takšni, ki se znajo dobro prodati in pri tem tudi ostane. Žal enostavnega odgovora na to, kako izbrati marketinško agencijo, ni, vsekakor pa je pred odločitvijo treba dobro premisliti in raziskati trg. Izbira marketinške agencije namreč ni preprost nakup, ki ga opravimo mimogrede in hitro pozabimo, saj ima velik vpliv na naše poslovanje, image podjetja in komunikacijo z našimi strankami ter družbo kot takšno. Prav zaradi tega se moramo odločitve lotiti strateško in premišljeno.

Kljub temu pa obstaja nekaj napotkov, ki vam v procesu odločitve o izbiri lahko pridejo prav. Preberite, na kaj je dobro biti pozoren, ko se odločamo, da bomo svoj marketing razširili z marketinško agencijo in njihovimi strokovnjaki.

Marketinška agencija naj ima sedež podjetja

Dandanes, ko je v porastu delo od doma, lahko marsikdo dela kar iz svoje dnevne sobe. Vendar pa od agencije, s katero sklepate posel, pričakujete profesionalnost, ki pa zahteva tudi poslovni prostor, kamor lahko pridete na sestanek. Prav zaradi tega je pomembno, da ima  marketinška agencija svoj sedež podjetja, saj s tem kaže tudi višjo stopnjo profesionalnosti in resnosti.

Agencijo naj sestavlja lastna ekipa strokovnjakov

Nihče ne ve prav vsega. Zato je pomembno, da marketinško agencijo sestavljajo različni strokovnjaki, ki pokrivajo širok spekter znanja in področij, obenem pa skupaj tvorijo enotno ekipo, ki se medsebojno dopolnjuje. Nič ni narobe, če imajo kakšnega zunanjega sodelavca, ki ga občasno vključijo v svoje projekte, vendar jedro agencije pa le mora sestavljati utečena, enotna ekipa, ki vam je zmeraj na voljo.

Preglejte pretekla dela in reference

Kadar izbirate svojo bodočo marketinško agencijo, se pozanimajte o njihovem preteklem delu in referencah. Zagotovo vas zanima, na kakšnih projektih so že delali in kakšne imajo izkušnje. Zato le preglejte njihovo spletno stran in reference, morda lahko tudi preverite, če so dobitniki kakšnih nagrad. Vsaka informacija vam bo prav prišla, ko boste morali sprejeti odločitev.

Pozanimajte se pri agenciji o njihovem procesu dela in časovnici

Za dobre marketinške strategije in kampanje je zmeraj potreben čas. Najprej se morate dobro medsebojno spoznati, nato pa lahko pričakujete rezultate. Zato le preverite pri agenciji, na kakšen način delajo in v kakšnem časovnem okvirju lahko pričakujete prve rezultate. Prava agencija vam ne bo obljubljala čudežev, ampak vam bo zastavila realno časovnico, vi pa boste pomirjeni, da ste na pravi poti do zastavljenih ciljev.

Ne pozabite na digitalni marketing

Dandanes ne gre več brez digitalnega marketinga, saj velik del oglaševanja in pojavnosti znamke poteka prav na spletu. Zato pri izboru svoje marketinške agencije preverite, kako se spoznajo na digitalni marketing, kako obvladajo SEO in Google oglaševanje, kakšne digitalne vsebine pripravljajo ter če poznajo sodobna digitalna orodja in trende. Vse to je namreč zelo pomembno, da bo vaše podjetje dobro izpostavljeno na digitalnem področju, tovrstni marketing pa vam bo prinašal dobre rezultate.

Kot vidimo, izbor marketinške agencije, ki ji bomo zaupali in nam bo prinašala rezultate, vsekakor ni lahka naloga, zato se je treba dobro pozanimati. Z upoštevanjem naših nasvetov smo prepričani, da se boste dobro znašli in prav izbrali.

Podjetje:
ANMI d.o.o.
Pisarne:
Agencija Freezbi
Tržaška cesta 37 a
2000 Maribor
Telefon:
+386 30 642 266
Email:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram